Богдан БЕНЮК: «Будучи на сцені, неможливо «вимикати» свої політичні переконання»
18 березня народний артист України, заступник голови ВО «Свобода» Богдан Бенюк взяв участь у телепрограмі «Віддзеркалення» харківської інформаційної агенції «АТН».
Відповідаючи на питання ведучої про «сумісництво» акторської справи і політики, Бенюк зазначив: «Мої політичні погляди і моя професійна діяльність є нероздільними. Неможливо бути актором і політиком «за розкладом». Тобто, будучи на сцені, неможливо «вимикати» власні політичні переконання.
З дитинства мене привчали любові до свого, а значить – до всього українського. Тому з появою «Свободи» на політичній сцені я зрозумів, що моє місце тут. Так само я закликаю відкинути нав‘язаний страх до поняття титульної нації. Ми – українці, і ми живемо в Україні, а значить називаємось іменем нашої держави. Іншої держави в українців бути не може!
Водночас маємо свідомо оберігати власний етнокод. Згоден, сьогодні цей код ще хворий. Але тільки з усвідомленням місії Української нації серед інших націй Україна розквітне найяскравішою квіткою у великому квітнику Вільної Європи.»
Коментуючи діяльність чинної Верховної Ради, актор зауважив, що Парламент має бути не театром і не цирком, а зібранням державних мужів. Сьогодні ж, на думку Богдана Бенюка, Рада є збіговиськом 450 поганих акторів, що не вміють грати делеговані їм ролі.
Народний артист також заявив, що для становлення України як сильної держави нам бракує пріоритетності розвитку кіномистецтва: «Так чи інакше, але ми з колегами намагаємося формувати український кінопродукт за принципом якісності, що є похідною від кількості. Цим шляхом пройшли усі світові кінодержави. Ринок українського кінофільму вже давно сформовано нами, українцями. Натомість пропозиція гальмує. І поки кіновиробництво в Україні не вийде «в серію», марно нарікати на відсутність якісної і конкурентоспроможної продукції.
Інший пріоритет держави у царині культури – шанувати вітчизняного актора. Аби той не був закордонним заробітчанином від кіно.»